nem-becsipodes

Hányszor jártál már úgy, hogy amikor például indultál nyaralni, csak beemelted a bőröndöt a csomagtartóba, és úgy maradtál?

Vagy egyszerűen csak lehajoltál bekötni a cipőd és nem bírtál felállni?

Esetleg átnyúltál az asztalon egy tollért, és egyszerűen képtelen voltál felegyenesedni?

Legjobb esetben napokig, de lehet, hogy hetekig szenvedtél?


Mi történik valójában?

Ezt a jelenséget sokan egyszerűen becsípődésnek titulálják, mert olyan érzés, mint ha valami, egy ideg, becsípődött volna a gerinc mentén. Legtöbb esetben valójában nem ez történik: A már helytelen működés miatt egy mozdulatot követően - általában rossz mozdulatnak hívjuk - a derekadban elbillen egy csigolya az alatta levőhöz képest. A porckorong közepén, mint támaszponton tud a csigolya jobbra vagy balra billenni, mint egy libikóka, ilyenkor görcsbe rándulnak a derékizmok.

A „kést vágnak a hátamba" érzés gyakran nem egy becsípődött ideg, hanem egy végső feszülési pontjáig ért kis ízületi tok, ami minden mozdulatra azonnali fájdalommal reagál.

A nyolcvanas évek végén az Egyesült Államokban egy kiropraktőr, Dr. Rick Serola tapasztalta, hogy az egész testben felerősödtek az izmok, amikor a medencét stabilizálta. Ez késztette arra, hogy e jelenség hátterét tovább tanulmányozza. Ezeknek a tanulmányoknak köszönhetően született meg a medence öv, ami addig nem létezett.

Egy ilyen típusú öv tökéletes megoldás Neked is, ha derékfájós vagy!
neo-g-medence-ov

Úgy működik, hogy összefogja a medencéd, ezzel tehermentesíti az ún. iliosacrális ízületet – azt az ízületet, ami a keresztcsontod és a medencelapátjaid között van. Ahogy ez az ízület stabilizálódik, nem kell a nagyobb izmoknak rásegíteni a mély tartóizmokra, hogy stabilizálják a medencét. Így a derekad körüli izmok újra megfelelően dolgozhatnak, és újra könnyebben tudsz majd mozogni!

Ha volt már ilyen panaszod, talán nem újdonság a számodra, hogy ilyenkor a mozgás segít - igazából a fekvés nem is mindig esik jól, sokszor nincs is olyan pozíció, ami hosszabb ideig kényelmes lenne.

A legnagyobb előnye a medence övnek a klasszikus derék övvel szemben, hogy a hordásával nem gyengülnek el az izmaid, sőt! Felerősödnek! Hordhatod akár egész nap, de fekvésnél, alvásnál is nyugodtan Rajtad maradhat.

Ha ez nem lenne elég, most adunk még egy okot arra, hogy megrendeld:

x
VÁRJ!
 1. 7-mozgassor-derekfajasra Ha már betértél hozzánk,
  ne menj el üres kézzel,

  fogadd el ajándékba
  ezt az ebookot.

  Megszabadulhatsz
  a derékfájásodtól,

  a pénzed viszont megtarthatod:

  Az ebook árát, 1500 Ft-ot most elengedjük,
  de Téged megoldás nélkül nem!

 2. Keresztnevem:(*)
  Please type your full name.
 3. Mail címem:(*)
  Invalid email address.